"Hogy én farmert?! Azt már nem, az olyan átlagos és unalmas. Én soha nem hordok farmert." - mondtam volna régen, de most azt mondom: soha ne mondd, hogy soha. Mert mindent lehet jól és érdekesen viselni. 

Mindenki vannak kedvenc ruhadarabjai, olyan részletek, amelyek időről időre visszaköszönnek a szettjéről és hozzátartoznak a mindennapi öltözékéhez. Ezekről azt gondoljuk jól áll, így egy biztos pontja lehet a ruhatárunknak, és akkor is kisegít, ha nem akarunk túl sokat gondolkozni az outfiten vagy egyszerűen nem akarunk kísérletezni. Magamat nem nevezném lustának és a berögződések rabjának öltözködés tekintetében, mégis létezett egy olyan klasszikus darab, amire régóta nemet mondok, azaz mondtam. A gardróbomban hiánycikként szerepelt a denim. Úgy gondoltam a farmer unalmas, és főleg lustaságból hordják az emberek, mert bevált, kényelmes, és egy pólóval máris kész a napi szett. Tévedtem. Ez a praktikus darab amilyen könnyen lehet átlagos, ugyanolyan egyszerű trükkökkel lehet egy egyedi, vagány szett része is. Ideje a farmer-témát újra gondolni.

Bármit el lehet rontani és egyszerűség ide vagy oda, ha a fazonról van szó, nem bízhatjuk magunkat a véletlenre és az aktuális trendekre sem. Elrettentő példa a skinny jeans, amelyet még mindig előszeretettel húznak – találóbb, ha azt mondom ráncigálnak – magukra a lányok, pedig bizonyos alkatokon egyáltalán nem előnyös ez a szabás. Izgalmas, és manapság az utcákon körülnézve elfeledett a trapéz, pedig örömmel fedeztem fel, hogy amellett, hogy cseppet sem unalmas és hétköznapi, még előnyös is. Az alacsony termetű, de vékony lányok, szavazzanak bátran a trapézra, mert magas sarkúval párosítva nemcsak, hogy két méteresnek tűnnek, hanem stílusosnak, vagánynak is. Lapos cipővel azonban tilos ezt a fazont viselni, hacsak nem szeretnénk hippinek öltözni egy jelmezbálon. Ne mondjatok nemet a magas derékra sem, akár szűk, akár bő szárú a darab, amelyre a választásotok esett. Egy rövid szárú, szűk fazon esetében még szexisebb is lehet ez a megoldás, mintha kitennénk mindent, különösen, ha van egy kis takargatnivalónk csipő- és deréktájt. A mintákkal, koptatásokkal óvatosan bánnék, nem kell egyszerre mindent magunkra aggatni. Ha a nadrág kőmosott, akkor a dzseki ne legyen az. Az olyan egyedi mintákkal, mint az ocelot pedig semmiképp ne párosítsunk egy másik állatmintát, ugyanakkor egy bakanccsal vagy bőrdzsekivel a hatás nagyon ütős és vad lehet.