Ha itt a nyár, akkor itt a fesztiválszezon – természetesen. Én nem igazán vagyok egy fesztiválarc, de egy-egy napra ha fellép egy kedvenc, akkor a cimboráimmal mi is elnézünk az eseményre. Persze az évről évre visszatérő fesztiválarcok között sok olyan akad, akinek az öltözködés a legutolsó szempont egy ilyen buli alkalmával, azért én – és nőtársaim közül sokan – nem tudom levetkőzni a divatbolondériámat ilyenkor sem. Szívesen mennék a legcsinosabb ruhámban magassarkúval párosítva, ahogy máskor is, de persze ez végképp kivitelezhetetlen. Viszont mivel egyébként sem szeretek farmert viselni, ezt a verziót is inkább meghagynám a porban fetrengeni vágyóknak. Kérdés: hogyan lehetünk csinosak és nőiesek, és viselhetünk ugyanakkor strapabíró, kényelmes öltözéket.

Amy Winehouse-t, majdnem Sziget fellépőt mindig csodáltam a nagyon szexis, csinos kis ruhákért, amelyeket visel. Az öltözködéséből – akár sportosabbra, akár nőcisebbre veszi – érdemes ihletet meríteni, alkoholfogyasztási szokásai már annál kevésbé legyenek példaértékűek számunkra, ha a nyári bulikról esik szó. (Zárójelben jegyzem meg, hatalmas a bánatom, hogy az aranytorkú hölgy lekerült a fellépők listájáról.) Én személy szerint inkább teszem le a voksom a minirucik mellett: ha kényelmes és nem csúszkál rajtunk akkor a nyári rekkenő hőségben tökéletes viselet. Amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy napközben vagy egy hatalmas kendőre, vagy egy még hatalmasabb szalmakalapra is szükségünk lesz. Nemcsak azért, mert tök jó kiegészítők és a legegyszerűbb ruhát is megbolondítják, de a nap káros hatásáról sem feledkezhetünk meg még a buli hevében sem. A kendő még este is jól jöhet, ha esetleg hűvösebbre fordul az idő. Cipő tekintetében mindenképp a kényelem legyen a legelső szempont – még én is ezt vallom – persze kényelmes cipők között is rengeteg akad, amely amellett, hogy praktikus, még egyedi is. Ha esősebb az idő, akkor – Kate Moss példáját követve – bújtassuk virgácsainkat gumicsizmába, ráadásul ez a trend már manapság annyira elterjedt, hogy egy kevésbé tűnünk bennük őrültnek. Én 2008-ban viseltem a szerkómhoz egy nagyon izgalmas koponyákkal és rózsákkal díszített darabot. A londoni csizmám hatalmas feltűnést keltett, negatív kritikával szerencsére nem igazán illették, mostanra szerintem már nem igazán lepődnek meg az emberek még Budapesten sem egy gumidarab láttán. Ha esőre és sárra nem kell számítanunk, akkor is maradhatunk a gumi alapanyagú darabokból, de csizma helyett keressünk magunknak valamilyen csinos nyitott fazont, esetleg szandált. Én még Angliában szereztem be magamnak egy ilyen cipellőt, de rengeteg üzlet kínál számunkra hasonló portékát. A Women's secretben is rendszeresen, minden nyáron rábukkanhatunk ilyen darabokra, de a Retrock üzletében is találtam már rá csinos gumicipőre.

 ... és persze akadnak kivételek is. Ha a goodwoodi fesztiválra keverednétek, még véletlenül se fogjátok vissza magatokat, ugyanis ezen a bulin mindenki vintage ruhákat és cipőket visel. Goodwoodban a tűsarok sem tiltólistás.