Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Eső ellen köpönyeg?

Sajnos az őszies idő továbbra is tartja magát, aminek a legtöbb ember persze nem örül: de most próbáljuk meg mindennek a pozitív oldalát nézni. Mióta boldog tulajdonosa lehetek annak a csodálatos Zagabo esőkabátnak, amelyhez elsőként jutottam hozzá, azóta boldogan lépek ki a házból még a legnagyobb felhőszakadásban is. 

Gyerekként persze közel sem rajongtam ennyire a gondolatért, hogy esőkabátban kelljen utcára lépnem. Praktikusságát sosem vontam kétségbe, de ha öltözködésről beszélünk, nálam majdnem mindig a szépség élvez előnyt. Azok az igen hasznos esőkabátok pedig nem igazán voltak szépek, hiába lehetett a szivárvány minden színében kapni azokból. Az évekig tartó esernyő pártiság azonban véget ért, mikor szerelembe estem életemben először egy esőkabáttal. A Szabó Gabi tervezte szépség a Ribs and Ribbons kollekció első megrendelésre készült darabja, hatalmas kapucnival megtoldva a hatékonyság kedvéért, és - hogy még csak véletlenül se emlékeztessen a gyerekkori rossz emlékekre - lazacszínű berakásokkal díszítve, hogy igazán lányossá és egyedivé tegye azt. És lássuk be, amellett, hogy igazi hercegnőnek érzem magam a meseszép színben pompázó és hatalmas, fodrozódó kabátban, tényleg sokkal kényelmesebb a jövés-menés, mint esernyőt tartani naphosszat a kezünkben.

 

 

Persze nem mindig tudjuk előre, hogy milyen lesz az időjárás, ezért nem árt, ha lapul a táskánkban egy kicsire összecsomagolható verzió. És esernyőkből is hatalmas a választék. Az olyan üzletekben, mint  a H&M, Zara vagy Mango, megtalálhatóak a vidám vasmacskás ernyőktől kezdve a vad ocelotmintáson át a bohókás bajuszokkal díszített darabokig. Ezen a nyáron úgy tűnik érdemes lesz beruházni tetszetős darabba, hogy a szürke napokba csempésszünk egy kis színt és vidámságot.   

 

 

 

 

0 Tovább

"Let's go surfing!"

...avagy mit tegyünk a nyári hangulatért pocsék idő esetén.

 

Habár az időjárás nem ezt az arcát mutatja, de attól még bizony nyár van. Strandra ezen a mai hűvös napon nem tanácsos menni, de azért ne szomorkodjunk. Csak azért is kerüljünk napsütéses hagulatba: öltözzünk úgy, mintha a tengerpartra készülnénk!

A surf stílus még mindig menő, és nemcsak szubkultúrákban él, de ezen a nyáron a divattervezők is úgy gondolták, hogy felélesztik. A retro életérzés a legtöbb divatház és tervező kifutóján végigsöpört, és bár egyre inkább a 70-es évek stílusa uralja a divatot, még a nyári öltözködésünkbe csempészhetünk egy kis 50-es 60-as éveket.

Elengedhetetlen kelléke a nyári hangulatú összeállításunknak a napszemüveg - és reméljük legalább annyira kisüt majd a nap, hogy viselése indolkolt lesz. Nem akármilyen napszüveg az, ami tökéletessé teszi az összképet: a cicás napszemcsi igazi retro Barbie-külsőt kölcsönözhet nekünk. 

És a hawaii-minta egyáltalán nem ciki, sőt kötelező darabja az idei nyárnak. A klasszikus megoldások mellett a hawaii-mintára megalkotott dzsungel-minta is remek választás, de öltözékünkön megjelenő egy-egy pálmafa vagy szörfdeszka is megteremti a surf hangulatot. Sportosabb fazonok közül a farmersort vagy mintás rövidnadrágok, hűvösebb napokon pedig a szűk térd alá érő fazonok ajánlottak. Ha mégis a nőies megjelenést választjuk, akkor a nagy derékban szabott szoknya sem tilos, sőt a magasderekú ceruzaszoknyák kötelező darabok. Lazábbak lehetünk egyenesvonalú miniben, különösen élénk színekben, mintával. A hawaii-minta helyett magunka vehetünk csíkosat is, de idén a nyári hónapokban a gyümölcsminta is népszerű.

 

     

 

 

Editoral fotók a 2011-es brit Vogue júniusi számából:

 

 

... végül egy hajba tűzött virág biztosan megalapozza a hawaii hangulatot, és még esőben is jobb kedvre derít.

0 Tovább

Kedvenc filmek, kedvenc kalapok

Sarah Stanley, Váratlan utazás

 

Holly Golightly, Breakfast at Tiffany's

 

Marie Antionette

 

Felicity King, Váratlan utazás

 

Carrie Bradshaw, Sex and the city

 

Dionne, Spinédzserek

 

Isabelle, Álmodozók

 

Vivienne, Micsoda nő

 

Felicity King, Váratlan utazás

 

Joan Brandwyn, Mona Lisa mosolya

 

Samantha, Sex and th city

 

Jane Eyre

 

Georgina, A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője

0 Tovább

Öltözködési kisokos fesztiválozóknak - 2- rész

A táska

 

Hogy miben vigyük magunkkal a legszükségesebb dolgokat, az veti fel a következő problémát. Nekem legalábbis örök dilemma, mert a pénz és az egyebek, amelyek szintén a túlélőfelszerelés részét képezik, egy kis retikülben nem férnek el, viszont a hatalmas batyukkal a koncertek lesznek kevésbé élvezhetőek. (Persze a több napra érkezők esetében ez a probléma kevésbé áll fenn.) Én, mint igazi fashionista, az övtáskát azonnal elvetném, habár praktikussága vitathatatlan, és adott esetben egy adott szetthez még az is lehet, hogy pont az a megfelelő darab. Egyébként nekem is volt egy annak idején tizenéves koromban, de az egy nagyon egyedi anyagból varrt noname hasitasi volt. És büszke tulajdonosa vagyok egy övtáskaként is működő, pettyes retikülnek. A táska esetében is felmerülnek olyan betartandó szabályok a választáskor, mint például, hogy használjunk jól zárható táskát, amiből nem esnek ki a cuccaink, a legnagyobb esőben sem ázik át, és bírja a sör-bor okozta kellemetlenségeket is, azaz könnyen tisztítható. Összességében én szerintem érdemes olyan műanyag szatyrot keresni, amit kényelmes vinni, nem túl nagy és zipzáros, hogy idegen kezek még véletlenül se érhessék értékeinket.

 

 

 

 

Ez ugyan nem műanyag, hanem műbőr, de szerintem édes darab:

 

A képeken: Diane Sterverlynck plasztik bevásárlótáskája, egy Loewe műanyag táska, amely egy kisebbet és hagyományosat rejt magában, a H&M Fashion Against Aids 2011-es kollekciójának egy darabja, a laptáska pedig szintén egy korábbi kollekciójuk egy kreációja.

0 Tovább

Egy surranó, ami nélkül nem lehet élni

Dr. Martens boots


Dr. Martens boots (see more dr martens boots)

Egy örökké divatos, praktikus, nagyon lányos, romantikus, igazi must-have darab.

... és, ha Sarah Stanley hordana Martenst, akkor pontosan egy ilyen darab lapulna a gardróbjában.

0 Tovább

queen of debt

blogavatar

Anne Shirley Csodaországban Vintage Barbie baba Disneylandban Marie Antoinette tornacipőben a téren Hamupipőke piros köpenyben A Farkas üvegcipellőben Mesebeli ruhaélmények Nyemcovától

Utolsó kommentek