Az a CSÍKOS Divided szoknya...

… kihangsúlyozza a karcsú derekamat! - mondta Miss Bloomwood a Blaha Lujza téri H&M üzletében, majd sietősen elindult a pénztárhoz.

 

H&M Divided 2011 Autumn Campaign

 

A minap a H&M Divided legújabb kollekciójának a kampányfotóira bukkantam rá, amit szeretnék én is a világ elé tárni. Természetesen, mint hatalmas Divided-rajongónak, nekem nem ismeretlenek ezek a darabok, sőt igazi boltkórosként már vásároltam is néhányat közülük. A képek csodásak, a színek szemet gyönyörködtetőek, vibrálóak és vidámak. így mindenkit csak arra tudok buzdítani, hogy lesse meg élőben is a ruhacsodákat.

 

A fotókon többek között Tati Cotliar, Milou Van Groesen és Kori Richardson szerepelnek, akiket Richard Bush fényképezőgépe örökített meg. A ruhák egytől egyig imádnivalóak, fiatalosak, vidámak, egyediek és persze az aktuális trendeket is tükrözik. Nálam a színes csíkos szoknya a nyerő, ami Katy Perry klipjében is felbukkan néhány másodpercre 3:33-kor. Íme a kampányfotók, gyönyörködjetek!

 

 

Képek: Fashionising.com

 

0 Tovább

Jaj Cica, eszem azt a csöpp kis szád...

A macska sosem megy ki divatból. Mindig is a simulékony, hízelgő, de ugyanakkor talpraesett és nőiességét okosan használó nő szimbóluma volt ez az állat. A fekete macska képéhez még mindezek mellett olyan fogalmak párosulnak, mint a misztikum és más földöntúli erők, jelenségek. Az emberek tudatába ez réges-rég beleivódott, amit aztán a különböző médiumok csak tovább mélyítettek. Klasszikus történetek, mesék, majd a 20. században már filmek, videoklipek elmaradhatatlan és hangsúlyos szereplője a macska. Természetes, hogy a divat világa is időről időre ihletet merít a különleges állat külsejéből, viselkedéséből.

A Chanel legújabb fotókampányához is a klasszikus női mintához nyúlt. A Chanel-macskanőt Freja Beha Erichsen testesíti meg. Igazán különleges újragondolása ez a klasszikus macskanőnek, aminek a bőrébe, azaz szőrébe korábban már Michelle Pfeiffer és Halle Berry is belebújt.

A 80-as évek macskanője egyértelműen Madonna. A 89-es Express yourself igazi botrány volt, különösen az a bizonyos jelenet, mikor az énekesnő macskaként lefetyel a tejből.

Az 50-es évek szexis és nagyon nőies ideálja igazi klasszikussá vált, így a cicás szemkihúzás a mai napig divat, de idén nyáron a cicás napszemüveg is virágkorát éli. A kifutón és a sztárokon egyaránt feltűnik a különleges forma, és a hétköznapokon kevésbé elterjedt. Én már négy különböző darabot begyűjtöttem, de ez még csak a kezdet...

0 Tovább

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legstílusosabb a vidéken!

A stílus nem pénz kérdése, ezt hallottuk már párszor. És tényleg nem. Ezt sokan ,sőt egyre többen bizonyítják. Sajnos azonban még mindig van egy réteg – széles réteg – akik képesek borzasztóan előnytelenül felöltözni, adott esetben úgy, hogy hatalmas összeget adnak ki a megjelenésükre. Van persze egy másik réteg is, akik egyszerűen csak – főleg az előbb említett embertípus bátortalanító megjegyzéseinek hatására – kevésbé mer új, izgalmasabb stílust kipróbálni, vagy csak egyszerűen nem is sejtik, hogy sokkal szebbek és változatosabbak lehetnének a napjaik aktuális viseletük hatására. Gyorsan írnék is egy példát. A csípőre tolt, ám derékra szánt szoknya. Nekem ez nagyon bántja a szemem. A magyar nők nagy százaléka csúsztatja a hasa alá a szoknyáját, pedig ez a legtöbb esetben, főleg a kivillanó hasnak köszönhetően, igen előnytelen. Addig azonban nem lehet őket az ellenkezőjéről meggyőzni, míg nem pillantják meg saját, „javított” öltözködési szokásokat folytató, új énjüket. A rossz berögződés és nehezen nyitás tipikus magyar jelenség, de szerencsére akadnak vállalkozó szellemű stílusdiktátorok, akik elszántan harcolnak ez ellen. A Tükör-kép pontosan azt tűzte ki céljául, hogy az embereket régi és új énjükkel szembesítve mutassanak rá, hol a hiba és mik azok a kis nüansznyi változtatások, amelyektől jobban érzik majd magukat a bőrükben.

A Tükör-kép úgy küzd az említett probléma ellen, hogy egy „egyszerű” tanácsadás helyett mindjárt lehetőséget nyújt a jelentkezőknek arra is, hogy legszebb arcukat a kamerának is megmutathassák. Ettől nemcsak pillanatnyilag fogják fontosnak érezni magukat a résztvevők, de a fotó egy életen át bizonyítékul szolgál majd, hogy igenis érdemes foglalkozni önmagunkkal. Ahhoz pedig, hogy igazán széppé vállaljanak a vállalkozószellemű nők és férfiak, természetesen egy profi szépségcsapat is kezelésbe veszi őket. Egy jó frizura már önmagában meglepően sokat javíthat a külsőn, de persze ezek után az i-re a pontot majd a sminkkel teszik fel. Az egész életen át kamatoztatható stílustanácsadás képezi ennek ellenére a magját ennek a lehetőségnek. Duzmath Mónika személyében egy profi stylist segítségével alakítják ki mindenkinek az új stílusát, aki még ez alkalommal neves tervezők ruháiba is bújtat nőt, férfit egyaránt. A Tükör-kép Facebook oldalán már megtekinthetőek azoknak a fotói, akik bevállalták ezt a fotózást. A képeket elnézve kétség sem fér hozzá, hogy profi csapattal állunk szemben, ami nemcsak az alkalmi modellek tökéletesen megjelenése tükröz, hanem a mosoly is az arcukon.

Személy szerint annyit fűznék hozzá, hogy merjünk elrugaszkodni a megszokott és nyilván praktikus, mindennap előkapható farmer-póló kombinációtól. A Tükör-kép oldalán látható fényképek is erről tanúskodnak, hogy nőiességünket, jobban ki kellene hangsúlyoznunk, ahogy a férfi is sármosabb ingben. Nem szabad attól félni, hogy túl sok ez a fajta megjelenés a hétköznapokon, mert egyáltalán nem. És a pozitív visszajelzés sem marad majd el, az garantált. Így végül arra biztatnék mindenkit - ahelyett, hogy én osztogatnék tanácsokat  - érdemes egyszer időt, pénzt, energiát rááldozni – ami nem is tűnik majd olyan nagy áldozatnak, miközben a profi csapat kényeztet – és megtanulni a legjobbaktól, hogy hozhatjuk ki könnyedén magunkból a legtöbbet. De beszéljenek helyettem a képek.

 

0 Tovább

Kincskeresésre fel!

A Lovebug vintage újabb nyíltnapra készül a mai délutánon. Sajnos nem tudok elmenni, pedig a jó hangulat garantálta egy kis csacsogós, kincskeresős lányos időtöltéshez. Hiszen még izgalmasabb a régiségek, csecsebecsék, vintage ruhák, retikülök és kalapok között bogarászni, ha jó a társaság, közben bort szürcsölgethetünk és a legjobb zenék szólnak a háttérben. Az áprilisi találkán Cure-t hallgattunk: ezzel és az én Lovebug vintage piros cipellőmmel szeretnék kedvet csinálni.

0 Tovább

Mese a fehér harisnyáról

Igaz, ami igaz, júliusban jobb lenne fürdőruhákkal és strandpapucsokkal foglalkozni, de - bár nem akarom mindig az időjárásra kenni - kinézve az ablakon látom teljesen felesleges. Ugyanakkor miért ne írnék a harisnyanadrágról, mikor úgyis sázszor több párat gyűjtöttem már be, mint bikiniből. Kicsit úgy vagyok a harisnyával, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: Fehér harisnya, kék harisnya, pettyes harisnya, lyukas harisnya... És mivel az év 365 napjából legalább 300 napot szoknyában töltök, bizony fel kell készülnöm a hideg napokra is egy pár gyönyörű harisnyával.

 

 

Rég nem azokat az időket éljük, mikor kizárólag fekete vagy barnás testszínű nylon darabokhoz juthatunk csak hozzá, vagy igen hasznos, de annál csúnyább kötött darabokhoz. Persze általános iskolásként felnőttesnek tartottuk, és az "érettség" jele volt a számunkra a fekete darab és tegye fel a kezét, aki nem gyűlölte a fehér harisnyát. Emlékszem én sem voltam vele barátságban, még azzal a világoskékkel sem, amit édesanyám vett nekem - és megjegyezném nagyon egyedi volt akkoriban. Tinédzserként fedeztem újra a harisnyát, és kezdtem el feldobni velük a legegyszerűbb fekete ruhát is. Örülhettem persze, ha be tudtam szerezni egy bordó, esetleg egy rombuszmintával díszített példányt. Aztán egyre bővült a gyűjtemény, izgalmas pókhálós vagy színes neccharisnyákkal. És előkerült a szekrényből az világoskék harisnyanadrág is. Ez volt életem egyik olyan pillanata, mikor örültem annak, hogy nem túl sokat nőttem. 

 

 

Azóta  már bármyelyik üzletben bármilyen színű, vagy mintájú harisnyát találhatunk, és ahogy elnézem az utca divatját, valóban elterjedt a színes harisnya viselése. Van azonban egy kakukktojás, és bármennyire dolgoztak vagy éppen dolgoznak rajta a divattervezők, hogy igazán népszerű legyen, még sem az: a fehér harisnya. Én személy szerint rajongó vagyok, de a tegtöbben  - ahogy gyerekként - felnőttként is idegenkednek tőle. Pedig lássuk be, tavasszal, ha nem esős az idő, sokkal hangulatosabb. Én nem válogatom meg: télen is ugyanúgy hordom. Felmerül a kérdés persze, hogyha a fekete harisnyát a felnőttéválással párosítottuk, akkor ez pont az ellentéte-e. 

Kevésbé gyerekes a törtfehér harisnya, de annál izgalmasabb, kicsit vintage hatást kelt. Nekem mindig a Váratlan utazást és azzal együtt a századelős öltözködést idézi fel. És nemcsak egyszínű, de mintás változatok is kaphatóak. Vannak gyönyörűszép virágos, tapétára emlékeztető harisnyanadrágok, de nagyon kifinomulttá és romantikussá teheti a szettünket egy ekrü csipkeszerű darab is.  

Képek a brit Vogue áprilisi editorial fotói közül válogatva.

 

 

 

0 Tovább

queen of debt

blogavatar

Anne Shirley Csodaországban Vintage Barbie baba Disneylandban Marie Antoinette tornacipőben a téren Hamupipőke piros köpenyben A Farkas üvegcipellőben Mesebeli ruhaélmények Nyemcovától

Utolsó kommentek