...avagy mit tegyünk a nyári hangulatért pocsék idő esetén.

 

Habár az időjárás nem ezt az arcát mutatja, de attól még bizony nyár van. Strandra ezen a mai hűvös napon nem tanácsos menni, de azért ne szomorkodjunk. Csak azért is kerüljünk napsütéses hagulatba: öltözzünk úgy, mintha a tengerpartra készülnénk!

A surf stílus még mindig menő, és nemcsak szubkultúrákban él, de ezen a nyáron a divattervezők is úgy gondolták, hogy felélesztik. A retro életérzés a legtöbb divatház és tervező kifutóján végigsöpört, és bár egyre inkább a 70-es évek stílusa uralja a divatot, még a nyári öltözködésünkbe csempészhetünk egy kis 50-es 60-as éveket.

Elengedhetetlen kelléke a nyári hangulatú összeállításunknak a napszemüveg - és reméljük legalább annyira kisüt majd a nap, hogy viselése indolkolt lesz. Nem akármilyen napszüveg az, ami tökéletessé teszi az összképet: a cicás napszemcsi igazi retro Barbie-külsőt kölcsönözhet nekünk. 

És a hawaii-minta egyáltalán nem ciki, sőt kötelező darabja az idei nyárnak. A klasszikus megoldások mellett a hawaii-mintára megalkotott dzsungel-minta is remek választás, de öltözékünkön megjelenő egy-egy pálmafa vagy szörfdeszka is megteremti a surf hangulatot. Sportosabb fazonok közül a farmersort vagy mintás rövidnadrágok, hűvösebb napokon pedig a szűk térd alá érő fazonok ajánlottak. Ha mégis a nőies megjelenést választjuk, akkor a nagy derékban szabott szoknya sem tilos, sőt a magasderekú ceruzaszoknyák kötelező darabok. Lazábbak lehetünk egyenesvonalú miniben, különösen élénk színekben, mintával. A hawaii-minta helyett magunka vehetünk csíkosat is, de idén a nyári hónapokban a gyümölcsminta is népszerű.

 

     

 

 

Editoral fotók a 2011-es brit Vogue júniusi számából:

 

 

... végül egy hajba tűzött virág biztosan megalapozza a hawaii hangulatot, és még esőben is jobb kedvre derít.