Sajnos az őszies idő továbbra is tartja magát, aminek a legtöbb ember persze nem örül: de most próbáljuk meg mindennek a pozitív oldalát nézni. Mióta boldog tulajdonosa lehetek annak a csodálatos Zagabo esőkabátnak, amelyhez elsőként jutottam hozzá, azóta boldogan lépek ki a házból még a legnagyobb felhőszakadásban is. 

Gyerekként persze közel sem rajongtam ennyire a gondolatért, hogy esőkabátban kelljen utcára lépnem. Praktikusságát sosem vontam kétségbe, de ha öltözködésről beszélünk, nálam majdnem mindig a szépség élvez előnyt. Azok az igen hasznos esőkabátok pedig nem igazán voltak szépek, hiába lehetett a szivárvány minden színében kapni azokból. Az évekig tartó esernyő pártiság azonban véget ért, mikor szerelembe estem életemben először egy esőkabáttal. A Szabó Gabi tervezte szépség a Ribs and Ribbons kollekció első megrendelésre készült darabja, hatalmas kapucnival megtoldva a hatékonyság kedvéért, és - hogy még csak véletlenül se emlékeztessen a gyerekkori rossz emlékekre - lazacszínű berakásokkal díszítve, hogy igazán lányossá és egyedivé tegye azt. És lássuk be, amellett, hogy igazi hercegnőnek érzem magam a meseszép színben pompázó és hatalmas, fodrozódó kabátban, tényleg sokkal kényelmesebb a jövés-menés, mint esernyőt tartani naphosszat a kezünkben.

 

 

Persze nem mindig tudjuk előre, hogy milyen lesz az időjárás, ezért nem árt, ha lapul a táskánkban egy kicsire összecsomagolható verzió. És esernyőkből is hatalmas a választék. Az olyan üzletekben, mint  a H&M, Zara vagy Mango, megtalálhatóak a vidám vasmacskás ernyőktől kezdve a vad ocelotmintáson át a bohókás bajuszokkal díszített darabokig. Ezen a nyáron úgy tűnik érdemes lesz beruházni tetszetős darabba, hogy a szürke napokba csempésszünk egy kis színt és vidámságot.