Design és Közép-Európa

... avagy piacon a divat.

 

Itthon, Magyarországon a WAMP már hosszú ideje rendszeresen kínál kiváló lehetőséget, hogy a hazai designerek alkotásiból csemegézhessünk. Persze nem volt könnyű kivárni azt az egyetlen egy vasárnapot, hogy eljöjjön a vasárnapi piacolás, de szerencsére a Gozsdu udvar élménypiaca minden vasárnap várja a lelkes élményvadászokat.

Mi a helyzet azonban a szomszédainknál? A magyaroknak is kellett egy kis idő, hogy felfedezzék a designerek, kézművesek, iparművészek munkáiak értékét, egyediségét, és talán még mindig csak egy szűk réteg nyitott igazán erre, de legalább már elindultunk az úton. Csehországban a napokban került illetve kerül megrendezésre a Design and the City nevet viselő vásár, ahol a cseh divat-színtér krémje lesz jelen. A cseh fashionistákat igen megmozgató és izgalmas eseménynek a Pasáž Černá Růže nyújt helyet, ami egy nagyon impozáns és nagy múltra visszatekintő áruház Prága belvárosában.

Az éppen Prágában járó honfitársaimat csak biztatni tudom, hogy mindenképp látogassanak el a "Fekete Rózsába" (az áruház nevének magyar fordítása), mert a cseh divattervezők kicsit másabb vonalat képviselnek, mint a magyar tervezők. Úgy vettem észre, hogy a színek használatában rejlik az egyik különbség, mert elég sok élénk árnyalatú kreációval találkozni, ahogy a több vibráló szín együttes alkalmazásától sem idegenkednek. A szlávokra jellemző romantikusan nőies irányt mutatnak a kreációk, de persze találkozhatunk ettől függetlenül néhány letisztultabb, minimál stílusú ellenpéldával is. Mégis úgy tűnik, még az "egyszerűbb" monokróm ruhákról sem maradnak el a fodrok, masnik, apróbb díszítések, de persze az izlésesség határain belül maradva.  

 

Design and the City

Prága

Černá Růže Bevásárlóközpont

Csütörtök-péntek: 10:00 - 20:00
Szombat 10:00 -

19:00

Sistersconspiracy

0 Tovább

A pazarló királyné és a mesélő ruhák

Anne Shirley Csodaországban. Vintage Barbie baba Disneylandban. Marie Antoinette tornacipőben a téren. Hamupipőke piros köpenyben és a Farkas üvegcipellőben, haladnak együtt az erdőben a sárga köves út felé, ahol Sarah Stanley már várja őket...

Ezzel kezdeném magam és a blogom jellemzését: összefoglalva egy igazi álmodozó, lélekben örök gyerek, romantikus. A ruhák, cipők szerelmese vagyok, kincseket keresek, majd történeteket írok, játszom. Mert az öltözködés egy csodálatos játék, önkifejezés, művészet. Az öltözék mese, amely történetet mond el a viselőjéről. Blogomat azért indítom útjára, hogy mesebeli ruhaélményeimet megoszthassam az öltözködés és a divat szerelmeseivel, a többieket pedig magammal csábíthassam ezen a színes cukorkákkal és drágakövekkel kijelölt ösvényen.

Szettek Inspirációk Kincskeresés Divattervezők Kollekciók és más Édességek

... és a lenyomatuk bennem...

0 Tovább
12
»

queen of debt

blogavatar

Anne Shirley Csodaországban Vintage Barbie baba Disneylandban Marie Antoinette tornacipőben a téren Hamupipőke piros köpenyben A Farkas üvegcipellőben Mesebeli ruhaélmények Nyemcovától

Utolsó kommentek